Nieuwe aanwinst Sterrenfonds Zomerfeest geslaagd

Geplaatst op: 10 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Het was gisteren een extra bijzondere middag tijdens de Rijnweek. Voor het eerst werd het Sterrenfonds Zomerfeest gehouden in de Veerwei in Rhenen. Op deze manier werd aan kinderen die het door ziekte moeilijk hebben een middag bezorgd die ze nog lang bij zal blijven vanwege de feestelijke sfeer en de geweldige artiesten. Het bleek daarmee een meer dan een geslaagde aanwinst voor het festival Rijnweek

Door Sander van Tongeren

Het Sterrenfonds maakt hun slogan ‘Laat kinderen kind zijn’ waar doordat zij voor ernstig zieke kinderen leuke dingen organiseren zodat ze even niet denken aan de moeilijke tijd die ze hebben. Het Sterrenfonds Zomerfeest was daar gisteren het voorbeeld van op de Rijnweek. De combinatie met de Rijnweek was treffend, want juist de Rijnweek staat bekend als familie evenement en wat is er nou mooier dan kinderen met hun familie een mooie middag te bezorgen?

Aan alles gedacht

Het festivalterrein aan de Veerwei was speciaal ingericht voor de bezoekers, die bijvoorbeeld in een rolstoel komen of zich aan een dieet moeten houden. In het sponsorpaviljoen was er allerlei frisdrank, fruit, snoep en zelfs warme stroopwafels te verkrijgen. Daarnaast konden kinderen zich laten schminken, ’tatoeages’ zetten en er was een balonnenclown en de mogelijkheid tot het spelen van oudhollandse spelletjes. Voor de optredens konden de kinderen met hun ouders plaatsnemen op de tribune in het sponsorpaviljoen met perfect zicht op het podium, of anders plaatsnemen vlak voor of soms zelfs op het podium.

Frans Bauer stuiterde door publiek

Niemand minder dan Frans Bauer is ambassadeur van het Sterrenfonds en was dan ook de eerste die optrad. Met zijn zomerhit ‘Skippybal’ stuiterde Frans bijna letterlijk van het podium het publiek in. Hij zette de polonaise in en een lange stoet aan publiek volgde hem, velen gekleed in een poncho tegen de regen. De interactie met het publiek was hartverwarmend en het plezier straalde van de kinderen af. Tevens maakte Frans bekend dat Antje Monteiro, die deze middag de presentatie in handen had, vanaf heden ook als ambassadrice aan het Sterrenfonds verbonden is.

Enthousiaste artiesten

In het vervolg van van het programma verschenen de meidengroep Djumbo, Tim Douwsma, Thomas Berge en One Two Trio op het podium. Allen zorgden er met hun spetterende optredens voor dat de kinderen konden genieten en dat het Sterrenfonds Zomerfeest de doelstelling wist te bereiken. Vaak mochten kinderen op het podium meedansen en -zingen. Voor de kinderen voor wie dit niet mogelijk was, was er in de sponsortent tevens een groot scherm opgehangen waar iedereen ‘live’ de gebeurtenissen op het podium van dichtbij kon volgen.

Fantastisch einde met VanVelzen

Het laatse optreden met VanVelzen was met recht een waardig slotstuk van een geweldige middag. Een van de jonge bezoekertjes, met de naam Tom, mocht meedrummen met de muziek en Mees mocht live een stukje piano spelen. Bij het laatste nummer ‘Baby Get Higher’ lieten zes kinderen met gebaren en bewegingen zien wat de tekst van het nummer betekende. Zo kwam er een fantastisch einde aan een meer dan geslaagd Sterrenfonds Zomerfeest, ondaks dat het zomerse wat werd overstemd door de regen.

Wederzijdse dankbaarheid

De dank vanuit het Sterrenfonds is groot richting de stichting Rijnweek om het terrein ter beschikking te stellen, maar de dank is zeker nog groter van de Rijnweek naar het Sterrenfonds om dit geweldige initiatief en feest hier in Rhenen te houden en daarmee zoveel kinderen die het meer dan wie dan ook verdienen een geweldige middag met goede artiesten, versnaperingen en ander vertier en veel sfeer te geven.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'