Nieuw onderdeel tijdens de Rijnweek: Brug-festival met gospel-avond.

Geplaatst op: 4 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Rhenen – Voor het eerst krijgt de Rijnweek een avond met veel gospelmuziek. Op woensdagavond  6 juli 2011 vanaf 20.00 uur treden Trinity, Rend Collective Experiment (Ierland) en Sharon Kips met Ralph van Manen op tijdens het Brug-festival. Eveneens zal cabaretier Herman Boon met daarnaast Klaas van Kruistum (presentator) hun medewerking verlenen. De organisatie is er echter van overtuigd dat zij niet alleen een christelijk publiek trekt, omdat dit festival voor iedereen toegankelijk is.

Een paar jaar geleden kwam Mans van Doorn, een van de initiatiefnemers van het Brug-festival, met het voorstel om een avond te organiseren tijdens de Rijnweek. Hij is een van de leden van de Jongerendienst Commissie in Rhenen en wilde deze uitdaging aangaan. De organisatie van het Brug-festival is de Stichting Rijnweek met haar sponsors dan ook dankbaar dat zij dit jaar de kans krijgt om dit  festival te organiseren.

“Het is bijzonder dat wij een plekje tijdens de Rijnweek krijgen, maar ik denk dat ons programma ook passend is,” aldus Van Doorn. “We bieden de bezoeker een gevarieerd programma met goede bands, een cabaretier en een bekende presentator, waardoor de avond aantrekkelijk is voor iedereen. Het wordt een avond met een boodschap,  zeker geen kerkdienst. Het is dan ook niet te vergelijken met de oecumenische viering op de zondag van de Rijnweek. Dit is een echt festival, waarin er sprake is van een brug slaan naar het christelijk geloof door middel van de teksten van de muziek en de (komische) acts.”

Optredens
Het Brug-festival begint met een optreden van Trinity. De vier leden van deze Nederlandse band  spelen uptempo muziek, met Zuid-Amerikaanse invloeden. Vervolgens treedt de band Rend Collective Experiment uit Ierland op. Volgens Van Doorn heeft deze Ierse band een hoog animatiegehalte en wordt hun muziek omschreven als ‘alternatieve worship’ met Keltische klanken.

De avond wordt afgesloten met een optreden van Sharon Kips en Ralph van Manen. Zangeres Sharon Kips won in 2007 het televisieprogramma  ‘X-factor’. Zij zal dan ook  samen optreden met Ralph van Manen en zijn band. Tussen de optredens door treedt christen-cabaretier Herman Boon op.

De avond wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum, o.a. bekend als presentator voor de EO op Ned 3 en radio 3 FM.

Breed toegankelijk
De commissie verwacht met dit programma veel mensen naar de Rhenense Veerwei te trekken, zowel uit de regio als ook landelijk. “Het is breed toegankelijk met veel variatie.  Dit festival mag zeker gezien worden als een evenement  voor jong en oud.”

Iedereen wordt  door Van Doorn uitgenodigd om naar het Brugfestival te komen. “Het wordt een feest. Mensen mogen zien dat ‘christen-zijn’ niet stoffig is. Ik  hoop echt dat het een succes wordt. Als dit zo mag zijn, dan komen we volgend jaar zeker terug. Dat zijn we dan wel aan het publiek verplicht.”

Het Brug-festival wordt gehouden op woensdagavond 6 juli 2011 vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis! Voor meer informatie: www.rijnweek.nl of www.jongerendienstenrhenen.nl.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'