Motortoertocht vol gas tijdens Rijnweek 2018

Geplaatst op: 24 april 2018

Door: Eric van der Sluis

Foto: Saskia Zeller

Elke Rijnweek start van oudsher met de Motortoertocht. Ook op zaterdag 30 juni 2018 zal de Veerwei ’s ochtends vroeg al vol staan met een paar honderd deelnemers, allen klaar om per motor een schitterende toer te maken.

Sinds de aankondiging op 1 april over doorgang van de toertocht, stromen de aanmeldingen binnen. “Het was zelfs zo dat deelnemers van vorig jaar na afloop van de tocht zich alweer spontaan opgaven voor 2018,” vertelt Ronald Siepermann van de organisatie van de Motortoertocht. “We verwachten weer een kleine 200 deelnemers, maar om het beheersbaar te houden, sluiten we de inschrijving bij 220 deelnemers.”

De Motortoertocht is dit jaar wat korter qua route, omdat deelnemers soms al veel kilometers per motor moesten maken om in Rhenen aan te komen. “Maar zoals altijd is er een hoge gezelligheidsfactor en rijden wij traditiegetrouw over wegen en weggetjes waar menigeen het bestaan niet van weet, natuurlijk onderbroken door een heerlijke lunch en gezamenlijk afsluitend met een drankje.”

Onky Donky
De organisatie van de Motortoertocht heeft voor dit jaar Onky Donky als het goede doel voor 2018 uitgekozen. Siepermann: “Deze stichting is gevestigd in Ouwehands Dierenpark en zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar in een zorgelijke situatie die beperkt worden in hun kind-zijn. Dit kunnen kinderen zijn uit een problematische gezinssituatie, kinderen die onder de armoedegrens leven en kinderen met lichamelijke dan wel verstandelijke beperkingen.”

Volgens Siepermann gaat de Motortoertocht van 2018 weer een groot succes worden binnen de Rijnweek. “Het gros van de motorrijders in ons land is een hechte fanatieke groep van motorliefhebbers en het rijden op een motor. Het gevoel van samen je hobby uitoefenen en samen een tocht te rijden en over motoren en motorrijden praten. De motortoertocht is al net zo bekend in dit deel van het land als de Rijnweek. Ze zijn onomstotelijk met elkaar verbonden.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'