Meer Rijnweek in 2019

Geplaatst op: 10 februari 2019

Door: Sander van Tongeren

Foto: Saskia Zeller

De 22e editie van de Rijnweek in Rhenen gaat nog groter worden dan voorgaande jaren. De voorbereidingen zoals het boeken van artiesten is al in volle gang en er komt een extra feestavond bij. Op de woensdagavond wordt er namelijk ook een muzikaal programma samengesteld in de Veerwei in Rhenen met onder andere The Dirty Daddies.

Op woensdag 10 juli zal het festival in het teken staan van ´De Vrienden van de Rijnweek´. Hiermee komt het totaal aan feestavonden op 5 in de week van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 13 juli 2019. Tot ´De Vrienden van de Rijnweek´ worden artiesten gerekend die de afgelopen jaren meerdere keren Rhenen tijdens de feestweek bezocht hebben en daardoor een band met het publiek hebben.

Dirty Daddies en Wolter Kroes
De eerste ‘vrienden’ mogen al bekend worden gemaakt, namelijk The Dirty Daddies, die iedere bezoeker nog zal herinneren van de edities in 2016 en 2017. “We vinden het bijzonder dit jaar weer terug te zijn op de Rijnweek en zijn vereerd tijdens de Vrienden van de Rijnweek op te mogen treden” aldus de rockband. “We maken het nog gekker dan de afgelopen jaren en beloven het veld te laten kolken. “Daarnaast komt op deze avond ook Wolter Kroes naar de Rijnweek. Ook voor hem is de Rijnweek bekend terrein en hij gaat er zeker een feest van maken.

De andere avonden van de Rijnweek zijn traditiegetrouw de openingsavond op zaterdag 6 juli, Rijndance op donderdag 11 juli, de Hollandse avond op vrijdag 12 juli en de afsluitende festivaldag op zaterdag 13 juli, wat een grootse afsluiter belooft te worden.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'