Looijen maakt Rijnweek 2012 ouderwets gezellig en gratis

Geplaatst op: 15 april 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Rijnweek 2012 wordt dankzij Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn. B.V. weer ouderwets gezellig en gratis voor iedere bezoeker. Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het Rhenense bedrijf aan de Utrechtsestraatweg 188 van de familie Looijen hoofdsponsor van de vijftiende editie van de Rhenense feestweek, die weer helemaal aan de bezoeker uit Rhenen en omstreken gegeven wordt.

Afgelopen donderdag werd het definitief; Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn. B.V. is ook dit jaar de hoofdsponsor van de Rhenense feestweek, dit tot zeer grote vreugde bij de organisatie van de Rijnweek. Mede dankzij de hoofdsponsor en de overige sponsoren wordt de week van 30 juni t/m 7 juli een feest voor iedereen. Het familiegevoel komt terug bij alle bezoekers.

Peter Looijen jr en zijn familie dragen de Rijnweek en de gemeenschap van Rhenen en omstreken een warm hart toe en besloot daarom ook dit jaar het hoofdsponsorschap op zich te nemen. Met de garantie dat alle optredens en activiteiten gratis toegankelijk zijn voor het publiek en dat de vijftiende editie weer de ouderwetse en gezellige sfeer gaat brengen waar de Rijnweek al die jaren om bekend staat.

 

Feest voor iedereen

“De gezelligheid komt terug naar Rhenen, het wordt een week lang lekker feesten voor iedereen, ” vertelt Peter Looijen jr. “Het programma staat weer vol met leuke artiesten met de nadruk op het Nederlandse repertoir, die allemaal passen bij de Rijnweek. En de hele week is het festivalterrein gratis toegankelijk voor alle bezoekers.”

De Rijnweek is dit jaar behalve met een vol programma aan bekende artiesten ook gevuld met leuke activiteiten op de zaterdagen. Zo staan deze dagen overdag vol met bijvoorbeeld de zeepkistenrace, motortoertocht, powerboatvaren, ribbootvaren, de zeskamp en ‘golfen over de Rijn’. Peter Looijen: “Ook het publiek kan elk van deze activiteiten gratis bezoeken.”

Voor Peter Looijen is vooral de Ouderenmiddag altijd speciaal. “Ik wil altijd wat bijzonders voor de ouderen betekenen, want die verdienen het.” Zeker is al dat Willeke Alberti op maandag 2 juli 2102 tijdens de Ouderenmiddag optreedt. Ook het Rijnpopfestival op dinsdag 3 juli is voor hem belangrijk, om mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke dag te bezorgen.

 

Enthousiasme bij gehele familie

Ook de beide zoons van Peter Looijen jr kijken uit naar de Rijnweek. Zoon Sem verheugt zich op de komst van Xander de Buisonjé en Chris Hordijk en noemt het voorlopige programma ‘cool’. Zoon Bo kijkt vooral uit naar het Kinderpopfestival op woensdag 4 juli en verder natuurlijk naar de kermis, die dit jaar ook weer gaat uitpakken vanaf 29 juni t/m 7 juli 2012.

De donderdag tijdens de Rijnweek is dit jaar weer een ouderwetse Hollandse avond, die volgens Peter Looijen sr zeker gezellig en druk bezocht gaat worden met optredens van onder andere Jannes en Ronnie Ruysdael, bekend van de Sjonnies. Ook de vrijdag die in het teken staat van de ‘Golden Oldies’ wordt swingend en met grote namen als Xander de Buisonjé en Jeroen van der Boom op de laatste zaterdagavond moeten ook deze avonden een succes worden. Tevens is de familie Looijen verheugd dat de Rijnweek weer afgesloten gaat worden met een schitterende vuurwerkshow.

 

Familiegevoel en gratis voor iedereen

Volgens de familie Looijen staat deze jubileumeditie van de Rijnweek de gehele week garant voor een Veerwei en omgeving vol enthousiast publiek met de kenmerkende Rijnweeksfeer. De combinatie van populaire en bekende artiesten en veel leuke activiteiten, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn, gaat Rijnweek 2012 weer het ouderwetse en gezellige familiegevoel teruggeven aan iedereen.

 

Het volledige programma van de gehele Rijnweek met alle activiteiten en de namen van artiesten wordt volgende week bekend gemaakt.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'