Kuieren Langs de Rijn

Geplaatst op: 16 juni 2018

Door: Jesse Schmitz

Foto: Saskia Zeller

Ook dit jaar kan er tijdens de Rijnweek weer een prachtige wandeltocht gelopen worden tijdens ‘Kuieren Langs de Rijn’. Op zondag 1 juli 2018 kan iedere wandelliefhebber een tocht van 12 kilometer of van 5 kilometer langs de Rijn lopen.

Vorig jaar was de eerste editie van de wandeltocht tijdens de Rijnweek en vanwege het succes wordt deze ook in 2018 herhaald. Stichting Rijnweek organiseert in samenwerking met het VVV Rhenen een prachtige zondagmiddagwandeling. Hierbij is er keuze uit twee verschillende routes langs en over de Rijn van ongeveer 5 en 12 kilometer.

Prachtige omgeving

Volgens de organisatie leent de prachtige omgeving van Rhenen zich perfect voor mooie wandelingen. “Rhenen is een historische stad aan de Nederrijn in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug,” vertelt Bart van Breenen. “Je waant je in het buitenland door de hoogteverschillen in het landschap en de prachtige riviernatuur.”

Bij ‘Kuieren Langs de Rijn’ wordt gelopen in groepen van maximaal 10 personen en start vanaf 14.00 uur vanuit het Rijnweek gastenpaviljoen aan de Rhenense Veerweg. Hier wordt begonnen met een kopje koffie of thee. Vervolgens wordt een van de beide routes gelopen, waarbij bij de 12 kilometer een korte stop is ingepland en een versnapering genuttigd kan worden.

Veerpont RheLie

Bijzonder is dat ook het voetveer RheLie tijdens de wandeling gebruikt wordt door de wandelaars. Tijdens de Rijnweek is deze veerpont over de Rijn tussen Rhenen en Lienden open. Voor deelnemers aan de Rijnweek wandeltocht op zondag 1 juli is deze gratis te gebruiken.

Deelname aan ‘Kuieren Langs de Rijn’ is voor iedereen van jong tot oud gratis. Aanmelden kan via [email protected] of op 1 juli 2018 zelf tussen 13.30 en 14.00 uur in het Rijnweek gastenpaviljoen.

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'