Kinderen genieten van Keet!, Xmix en Ernst, Bobbie en de rest

Geplaatst op: 7 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Gistermiddag werd voor de jongste Rijnweekbezoekers het Kinderpopfestival gehouden. De jeugd kon genieten van optredens van Tony Jordan, de clown Flapipo, Keet!, Xmix en Ernst, Bobbie en de rest.

Voor het eerst werd de kindermiddag van de Rijnweek gehouden op woensdagmiddag in plaats van zaterdagmiddag. Dat bleek een goed besluit van de organisatie, nooit eerder bezochten zo veel kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s Kinderpop. Bij aankomst kregen zij allen wat lekkers.

Tony Jordan warmde het jonge publiek vooraf op met vrolijke liedjes. Hierna trad clown Flapipo op met veel grappen, liedjes en goocheltrucs.

Helaas begon het met het optreden van Keet! even te regenen. Gelukkig hadden veel bezoekers paraplu’s meegenomen. Keet! gaf na afloop van haar optreden aan dat ze het ‘superleuk’ vond om hier op te treden. “Het zag er te gek uit. Aan het eind was het weer droog en danste iedereen vrolijk mee. Ik hoop alle kinderen snel terug te zien.”

De videogame-helden Xena, Exel en Dax van Xmix hadden deze keer geen politiezaak op te lossen, maar vermaakten het publiek met een feestelijk optreden. Xena gaf na hun optreden aan dat ze het alledrie ‘hartstikke leuk’ vonden hier te staan. Xena: “Het was wel moeilijk om orde te houden met Exel en Dax. Exel heeft weer behoorlijk gepronkt en Dax probeerde zelfs de bloemen te eten. Maar het was een stoer optreden.”

Kinderpop werd in een feeelijke stemming afgesloten met Ernst, Bobbie en de rest. De kinderen probeerden zo dicht mogelijk bij hun helden op het podium te staan. Voor het duo was het hun eerste optreden op de Rijnweek, maar ze genoten er van. “Het was erg sfeervol en goed georganiseerd,” vertelt Bobbie. “Alle kinderen deden goed mee. Dat moeten ze natuurlijk ook doen, want ‘de rest’, dat zijn zij!”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'