Kermis versterkt Rijnweek

Geplaatst op: 16 mei 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Een bezoek aan de vijftiende editie van de Rijnweek wordt ook dit jaar extra aantrekkelijk gemaakt door een mooie kermis aan de Veerwei in Rhenen. Van vrijdag 29 juni tot zaterdag 7 juli 2012 bestaat de Rhenense kermis weer uit een groot aantal spectaculaire attracties, met voor iedere bezoeker wat wils.

Voor kermisexploitant en coördinator Martin Verdonk is de Rijnweek inmiddels bekend terrein. Hij komt al ruim 50 jaar naar Rhenen en nog steeds met veel plezier. “De Rijnweek is een prachtfeest,” vertelt hij. “Dit is uniek, je kan zo’n evenement in de hele omgeving niet vinden. We werken goed samen met de organisatie van de Rijnweek. Wij staan achter hun en zij staan achter ons en iedereen doet zijn best om er een mooie week van te maken.”

Aantrekkingskracht

Volgens Verdonk heeft een kermis toch veel aantrekkingskracht op mensen. “Er is altijd een gezellige sfeer. Je kan hier dingen doen die in de normale maatschappij niet kunnen, zoals bijvoorbeeld rijden in een botsauto of zweven in een zweefmolen. Het is ook gezellig om bijvoorbeeld bij de poffertjeskraam alleen al naar al die vrolijke mensen te kijken. En een kermis is ook voor de jeugd een leuke ontmoetingsplek.”

Dit jaar is de kermis wel wat kleiner dan voriger jaren. “Vorig jaar waren er minder bezoekers,” aldus Verdonk. “Dat lag niet alleen maar aan het feit dat de Rijnweek zelf ook minder bezoekers trok, maar ik denk ook aan de financiële situatie van heel veel mensen. Een aantal standhouders hebben daardoor besloten nu niet naar Rhenen te komen. Als het nu weer een succes wordt, trekt dat voor volgende jaren vanzelf weer aan. Natuurlijk zijn er weer genoeg attracties voor jong en oud. We gaan ons best doen er wat moois van te maken.”

De Rhenense kermis is geopend van vrijdag 29 juni tot en met zaterdag 7 juli, met uitzondering van de zondag.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'