Kermis Rijnweek 2014: spectaculair als altijd

Geplaatst op: 9 april 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De traditionele kermis mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Rijnweek van 2014. Ook tijdens deze zeventiende editie staan tussen de Veerwei en de Rijn van 4 tot en met 12 juli 2014 weer ruim 35 attracties om extra plezier te brengen bij alle bezoekers van het festival.

Door: Sander van Tongeren, foto: Danny van den Berg

Martin Verdonk is kermisexploutant en coördinator en komt al meer dan 50 jaar naar Rhenen met de meest spectaculaire attracties. “Vorig jaar was de zweefmolen toch wel een zeer populaire attractie en die is er dus dit jaar weer. En verder zijn natuurlijk ook weer de bekende attracties aanwezig zoals de Booster (de ‘megaschommel’), de botsauto’s en de polyp”. Daarnaast staan er ook weer genoeg kramen om wat lekkers te halen, zoals oliebollen en poffertjes.

Belangrijk onderdeel

De kermis is een belangrijk onderdeel van de Rijnweek, het festival van Rhenen waar de hele week  veel artiesten optreden en waarbij ook veel andere activiteiten plaatsvinden zoals de Motortoertocht.  Het gehele programma is nog niet bekend, maar dat de feestweek een groot succes wordt staat vast. En iedereen die de Veerwei bezoekt, loopt toch ook altijd even over de altijd gezellige kermis voor de attracties, een hapje of drankje of gewoon puur om de sfeer te proeven.

Verdonk komt daarom graag naar Rhenen vanwege de geroemde sfeer en de locatie en staat daar niet alleen in. “Het is natuurlijk een schitterende locatie aan de Rijn en er staat ieder jaar een prachtig programma op de Rijnweek. Alles is altijd goed verzorgd, alleen het weer moeten we natuurlijk maar afwachten.”

Gouden formule

Volgens Verdonk is de mix van de goede organisatie, het programma en alle zaken er omheen zoals ook de kermis de gouden formule van het succes van het evenement. “We hebben er allemaal weer zin in en dan wordt het zeker weer een feestweek met leuke artiesten en attracties. Mooier kan je het voor een evenement niet treffen.”

De Rhenense kermis is geopend van vrijdag 4 juli tot en met zaterdag 12 juli, met uitzondering van de zondag.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'