Horeca-trio klaar voor Rijnweek 2011

Geplaatst op: 2 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Rijnweek 2011 staat nadrukkelijk op de agenda van de horeca-afdeling van de organisatie van de Rijnweek. Alle voorbereidingen zijn al getroffen om tijdens de feestweek van 2 t/m 9 juli klaar te staan voor de vele bezoekers.

Mari Lucius, van voormalig restaurant ’t Viaduct, het huidige restaurant Cunera, Erwin Storm van restaurant De Koning van Denemarken en Ronald van Noort van Cafe HP vormen samen het zogenaamde ‘horeca-trio’ van de Rijnweek. Al vanaf het eerste moment van de feestweek zijn zij erbij en verzorgen zij alles op horecatechnisch gebied.

“We begonnen 14 jaar geleden en hebben zodoende de nodige ervaring met dit evenement opgebouwd, een belangrijk onderdeel van de succesformule van de Rijnweek,” vertelt Lucius. Volgens het horeca-trio verloopt de samenwerking altijd goed met de Stichting Rijnweek en de gemeente Rhenen. “En bij iedereen is er ieder jaar weer veel enthousiasme,” vertelt Lucius.  “Ook het weer verandert daar niets aan.”

De horeca-exploitanten werken tevens nauw samen met Tempo Team met betrekking tot het werven van personeel voor het evenement. “We hebben daarnaast al zo’n grote kring vaste medewerkers opgebouwd die ieder jaar weer willen helpen,” aldus Lucius. “Mensen melden mij nu al dat ik weer op ze kan rekenen tijdens de Rijnweek.”

Volgens Lucius worden alle medewerkers voorafgaand goed geinstrueerd door de meer ervaren krachten. Bijvoorbeeld met betrekking tot polsbandjes die bezoekers tussen de 16 en ongeveer 21 jaar moeten dragen als er twijfel kan bestaan over hun leeftijd en zij alcoholische drank willen bestellen. Lucius: “Polsbandjes kunnen op vertoon van een legitimatiebewijs gratis gehaald worden op het terrein. Bij twijfel over de leeftijd betekent geen bandje, geen drank.”

Rijnweek 2010 eindigde op de slotavond met noodweer, waardoor het evenement eerder werd afgesloten. Hierdoor bleven veel mensen nog met consumptiemunten zitten, omdat ze die niet meer konden besteden. Lucius: “Tijdens de komende Rijnweek is er in ieder geval de mogelijkheid om deze op het terrein zelf om te ruilen.”

Het horeca-trio verwacht in ieder geval een succesvolle Rijnweek 2011. “We mogen supertrots zijn op zo’n gigantisch, mooi en veilig evenement, dat echt hoort bij Rhenen,” aldus Lucius. “Belangrijk is ook dat het een familie evenement is en blijft. Volgens de Stichting Rijnweek komt er een goed programma voor de Rijnweek 2011. Wij twijfelen daar geen moment aan. We verwachten een topjaar.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'