Hollandse avond Rijnweek garantie voor feest

Geplaatst op: 13 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De Rijnweek zou de Rijnweek niet zijn als er geen Hollandse avond gehouden werd. Gisteren werd deze dus inderdaad gehouden, een avond met vrijwel alleen maar Nederlandstalige muziek. Jannes, Mulder & Mulder, Peter Beense, Grad Damen, Het Feestteam, Lesley Williams en Rutger van Barneveld vermaakten het publiek met feestelijke muziek.

De vrijdagavond is de vaste avond van de Hollandse muziek geworden. Doordat de toppers van deze avond al vroeg optraden, was het al snel druk in de Rhenense Veerwei. Het werd een avond waarop volop werd meegezongen en gedanst, maar met name ook gefeest.

Rutger opent Hollandse avond

De eerste artiest was Rutger van Barneveld. Rutger kent de Rijnweek nu al goed, want ook op de Ouderenmiddag van maandag en tijdens de Artiestenparade van woensdag trad hij al op. Hij mocht nu de eer hebben de Hollandse avond te openen en zong inderdaad veel Nederlandse nummers.

Aanzoek tijdens Jannes

Het was vervolgens niemand minder dan Jannes die al als tweede artiest mocht optreden gisteren. Voor twee mensen was het optreden van Jannes een extra hoogtepunt. Een man werd door de zanger uitgenodigd om op het podium te komen en ook zijn vriendin kwam op het podium. De muziek van Jannes was het bijzonder voor hun relatie, zo gaf de man aan, en voor de ogen van duizenden mensen ging de man door de kniën en vroeg hij zijn vriendin te huwelijk. ‘Ja’ was haar antwoord en Jannes vervolgde extra feestelijk zijn optreden. Aan het eind van zijn optreden verliet hij zelfs het podium en zong hij vervolgens vlak voor het publiek achter de stagebarriers zijn laatste nummer.

Het was vervolgens Grad Damen die het podium overnam. Net als Rutger en Jannes stond ook hij afgelopen maandag al in Rhenen tijdens de Ouderenmiddag in het Sponsorpaviljoen. Met evenveel enthousiasme stond hij nu voor een volle Veerwei met feestende bezoekers.

Lesley Williams bezorgt rillingen

Veel bezoekers zullen gisteravond een half uur het gevoel hebben gehad alsof Andre Hazes weer leefde. Lesley Williams zong namelijk nummers van hem, waardoor het leek alsof deze weer in levende lijve voor iedereen stond en zong. Dat Hazes nog zeker niet vergeten is, bleek wel toen het hele publiek met Lesley meezong. Het was daarmee een bijzonder moment tussen de overige feestmuziek.

Feestende Mulder & Mulder

Het duo Mulder & Mulder kan je in Rhenen wel voor een feestje vragen. Zij hebben al vaak tijdens de Rijnweek opgetreden en zijn graag geziene gasten bij het publiek. Dat was gisteren niet anders. Alle nummers werden luidkeels meegezongen en de polonaise ging meerdere malen door het publiek.

Het Feestteam zegt genoeg

Het Feestteam deed vervolgens wederom hun naam eer aan. Met zang, dans, slingers en vlaggetjes voor de bezoekers werd het een groot feest op het festivalterrein. De hele Veerwei zong en sprong tijdens het optreden van het duo die ook vorig jaar de Hollandse avond tot een succes maakten. Net als vorig jaar werden zij op het podium ondersteund door twee grote rode handen om het publiek de maat aan te geven van de bewegingen met de handen in de lucht. Het gevolg was een festivalterrein vol met bewegende handjes in de lucht.

Peter Beense als afsluiter

Het was aan Peter Beense om de Hollandse avond in stijl af te sluiten. De feestmuziek ging geleidelijk over in langzamere muziek die door iedereen werd meegezongen. Er kwam zo een mooi einde aan de Hollandse avond van de Rijnweek waarmee iedereen met een goed gevoel huiswaarts kon keren.

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'