Guus Meeuwis grote naam op programma Rijnweek

Geplaatst op: 4 juni 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Met veel trots mag de organisatie van de Rijnweek bekend maken dat niemand minder dan Guus Meeuwis komende zomer inderdaad op het podium in de Veerwei in Rhenen zal staan. De populaire zanger is één van de grote namen van het gratis festival in Rhenen naast bijvoorbeeld ook Jan Smit, Nick & Simon en Rowwen Hèze. Gezien het programma met alle artiesten en activiteiten belooft de editie van 2014 hierdoor zeker een groot succes te worden van 5 tot en met 12 juli.

Foto: ANP

Het gerucht ging al een tijdje over Guus Meeuwis op de zeventiende editie van het Rhenense festival. Iedere bezoeker herinnert zich vast nog wel zijn zeer succesvolle bezoek aan Rhenen in 2009 toen een record aantal bezoekers de slotavond van de Rijnweek bezocht. Dit jaar staat de Brabantse zanger op de openingsavond van 5 juli op het podium met band. Tel daarbij op dat ook zanger Nielson deze avond optreedt net als Gents (met daarin Danny Froger, de zoon van) en dat op deze openingsdag tevens de motortoertocht met een record aantal deelnemers gehouden wordt naast ook nog eens de ‘112 Spektakeldag’ én een jubileumoptocht van 90 historische en hedendaagse brandweervoertuigen door de Rhenense binnenstad en feit is dat Rijnweek 2014 niet sterker kan beginnen.

Oecumenische viering
Op zondag 6 juli staat traditioneel de oecumenische viering op het programma. Tijdens deze bijzondere kerkdienst komen alle gelovigen en ook niet-gelovigen samen in het gastenpaviljoen in de Veerwei. Zoals ieder jaar heeft de viering ook weer een feestelijk tintje met een link naar het festival tijdens de rest van de Rijnweek.

Rijnpop als vanouds
Natuurlijk wordt op de dinsdagmiddag van 8 juli het Rijnpopfestival gehouden. Dit bijzondere festival voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking is oorspronkelijk de reden geweest dat de organisatie van de Rijnweek een festival wilde geven in Rhenen. Met optredens van de Rijnpopband, Helemaal Hollands, Charlène en One Two Trio belooft het natuurlijk een groot feest in de Veerwei te worden.

Promsconcerten
Dinsdagavond 8 juli gaan de optredens op het podium verder met de ‘Proms’, waarbij Rhenense zang- en muziekverenigingen hun promenadeconcerten zullen geven. Het is voor het eerst dat deze concerten gehouden worden op de Rijnweek en het is bijzonder dat met deze bijzondere concerten de Rijnweek ook op de dinsdagavond weer het bezoeken waard is.

‘Sterrenfonds Zomerfeest’
De woensdagmiddag van 9 juli 2014 wordt een bijzondere middag door een unieke samenwerking tussen de organisatie van de Rijnweek, het Sterrenfonds en het RadboudUMC onder de naam ‘Rijnweek Sterrenfonds Zomerfeest’. Deze middag is alleen toegankelijk voor genodigden en bedoeld om ernstig zieke kinderen weg te halen uit de medische beslommeringen. Tijdens deze middag treedt ambassadeur van het fonds Frans Bauer op en daarnaast zijn er ook optredens van Djumbo en het One Two Trio.

RADIONL TV ORANJE LIVE
De woensdagavond is weer voor iedereen toegankelijk met optredens van diverse Nederlandse artiesten verzorgd door RADIONL tijdens RADIONL TV ORANJE LIVE. RADIONL verzorgt beide zaterdagen vanaf 16.00 uur de muziek op het hoofdpodium en neemt hiervoor ook artiesten mee. De rest van de week zijn ze er ook bij om o.a. verslag te doen van alle festiviteiten. Via RADIONL is de Rijnweek de hele week te volgen.

Ouderenmiddag op donderdag
De traditionele Ouderenmiddag van de Rijnweek wordt dit jaar op donderdagmiddag 10 juli gehouden in het gastenpaviljoen in de Veerwei. Op het programma staan deze middag Bart Juwett (als imitator van André van Duin), Michel van Grinsven (buikspreekact), het Rhenense smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen, Charlene, Dennie Christian en een verrassingsact aangeboden door RADIONL. Kaarten voor de Ouderenmiddag zijn voor iedereen ouder dan 55 jaar vanaf 18 juni gratis af te halen bij het VVV in Rhenen.

‘Go to the Future’
Na het grote succes van vorig jaar wordt ook dit jaar op de donderdagavond van de Rijnweek een echt dancefestival gehouden met muziek die op de andere avonden minder zou passen. Op 10 juli worden tijdens ‘Go to the Future’ de draaitafels op het podium geplaatst en nemen grote dj namen als Dj Jean (uit Rhenen) en Wildstylez (uit Veenendaal) hier achter plaats om de dancemuziekliefhebber een onvergetelijke avond te bezorgen. Er komen zeker nog meer dj’s, maar de namen hervan volgen nog. De organisatie van ‘Go to the Future’ is in ieder geval nog bezig met een internationale artiest.

Rowwen Hèze en The Corona’s op vrijdag
Op vrijdag 11 juli kan iedere bezoeker zich opmaken voor de grote concerten die ’s avonds gehouden gaan worden. Het festivalterrein in de Veerwei is dan open voor iedereen en na de opening door RADIONL met artiesten staan er optredens gepland door The Corona’s en Rowwen Hèze.

Zaterdagmiddag voor de kinderen
De slotdag van de Rijnweek op 12 juli 2014 is ’s middags voor de kinderen met Kinderpop. Met optredens van Dj Bee, de muziekshow Meneertje Koekepeertje en de twee meidengroepen Sjeez en Djumbo gaat dit zeker een middag vol plezier voor de jonge bezoekers worden.

Liefhebbers Volendamse muziek
De slotavond gaat voor Rijnweek 2014 weer gegarandeerd een zeer groot aantal bezoekers trekken tot ver buiten de regio. De liefhebbers van muziek door Volendamse artiesten kunnen hier hun hart ophalen, want de Rijnweek heeft de drie grootste namen weten te strikken voor de zeventiende editie van het Rhenense festival. Naast Babette van Vugt (van The Voice) en Jacky (de ontdekking van Jan Smit) zijn het niemand minder dan de 3J’s, Nick & Simon en Jan Smit die op de slotavond het Rijnweekpodium betreden om de feestweek op een geweldige manier af te sluiten. Rijnweek 2014 zal met deze slotavond daardoor net als de gehele feestweek lang in de herinnering van iedere bezoeker blijven hangen.

Kermis
Van vrijdag 4 juli tot en met zaterdag 12 juli wordt de Rijnweek natuurlijk wederom ondersteund door een spectaculaire kermis. De kermis met meer dan 35 attracties is voor iedereen geopend, met uitzondering van de zondag.

Meer informatie over de Rijnweek en afzonderlijke onderdelen is te vinden op www.rijnweek.nl.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'