Groot feest van Hollands tot Limburgs op de vrijdag

Geplaatst op: 12 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het was gisteren eindelijk weer prima weer voor een feest in de Rhenense Veerwei. Met optredens van De Coronas, Helemaal Hollands en met name Rowwen Hèze zou de vrijdag van de Rijnweek een groot succes worden. Het werd weer een avond die karakteristiek is voor wat de Rijnweek inhoudt, het familiegevoel met muziek en een sfeer die bij iedere bezoeker past.

Door Sander van Tongeren

Na twee afgelaste avonden (de promsconcerten van dinsdag en ‘Go To The Future’ van donderdag) en een ietwat tegenvallende woensdagavond mede vanwege het voetbal, had deze zeventiende editie van de Rijnweek wat in te halen. Dat inhalen kwam gelukkig gisteravond. Het weer was goed, de optredens uitbundig en de sfeer bij het publiek ging daar in zijn geheel in mee.

Verzoekjes en karaoke

Toen om 20.00 uur De Coronas begonnen, werd het al gezellig druk in de Veerwei. Het was voor de band al een tijdje geleden dat ze voor het laatst in Rhenen optraden, maar het publiek was dat nog niet vergeten. Via een telefoon in een klein, futuristisch podium konden verzoekjes ingediend worden en konden bezoekers zelfs karaoke zingen. Dat niet iedere Rijnweekbezoeker over een gouden stem beschikt, werd wel duidelijk, maar de sfeer werd er niet minder om. Juist deze interactie bleek een mooie toevoeging aan de avond en De Coronas maakten er zo een feest van.

Op z’n Hollands

Het feest ging op z’n Hollands door toen de heren van Helemaal Hollands het podium betraden. Het feestduo zorgde er met Nederlandse meezingers voor dat de polonaise over het veld ging. De beetje regen die viel deerde de bezoekers niet. De rest van de avond zou tenslotte droog blijven. De enige ‘donder en bliksem’ kwam van Helemaal Hollands.

Rijnweek zingt in ’t Limburgs

Van het Nederlands ging het tijdens de slotact over naar het Limburgs. Veel mensen bleken gekomen te zijn voor Rowwen Hèze, de Limburgse band die nu eindelijk eens op de Rijnweek stond. Met feestelijke nummers afgewisseld met gevoelige ballads kreeg de Rijnweek weer een optreden dat het familiegevoel van de Rijnweek extra versterkte. En dat het Rijnweekpubliek ook in het Limburgs perfect weet mee te zingen, werd luidkeels duidelijk. Zo werd de vrijdag succesvol afgesloten en kan iedereen zich vandaag verheugen op de slotdag van Rijnweek 2014.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'