Golden Oldies helemaal terug van weggeweest

Geplaatst op: 7 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Gisteravond stond de Veerwei vol met een swingend publiek tijdens de avond van de Golden Oldies. Met artiesten als Toni Macaroni, Time Bandits, The Fortunes en Swinging Soul Machine kreeg de Rijnweek een vrijdagavond vol herkenbaarheid van vroeger.

Het was al weer een aantal jaar geleden dat de Rijnweek voor het laatst een Golden Oldies avond kende met muziek uit de jaren ’60 tot en met ’80. Uit het enthousiasme van veel bezoekers bleek dat ze de swingende muziek echter nog niet vergeten waren.

Toni Macaroni mocht met zijn band de avond starten en het publiek opwarmen. Het was voor de band de eerste keer dat ze op de Rijnweek stonden, maar dat was aan hun optreden zeker niet te merken. Hierna trad de band Time Bandits op. De Time Bandits zijn bekenden van de Rijnweek en speciaal voor de vijftiende editie van de Rijnweek was de band de verrassing van de Golden Oldies avond.

Ook The Fortunes waarmee de avond verder ging kennen de Rijnweek, al was het wel al weer heel wat jaren geleden dat ze voor het laatst in Rhenen optraden. De bezoekers van de Rijnweek bleken de Britse band ook nog steeds te kennen, want het publiek swingde mee met de poprock muziek van de band.

Swingen werd het natuurlijk pas echt met, hoe kan het ook anders, de Swinging Soul Machine. De soulband maakte als afsluiter de Golden Oldie avond tot een groot succes. Het concept van Goud van Oud bleek daardoor zeker voor herhaling vatbaar in de komende Rijnweekjaren.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'