Gezelligheid met Kinderpop en Artiestenparade op 1 dag

Geplaatst op: 11 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het was gisteren de hele dag feest tijdens Rijnweek 2013. ’s Middags was de Veerwei het decor voor kinderen, ’s avonds werd de Artiestenparade gehouden met medewerking van radio Meborah.

Kinderpop

Voor de kinderen stonden er ’s middags met Jeronimo, Sharon Dee, Kevin Hellebrand en Lindsay passende artiesten op het programma. Vooraf en tussendoor zorgde Dj Bee voor muzikaal vertier, waarbij kinderen zelfs op het podium mochten komen om mee te dansen. Daarnaast stond de Veerwei vol met allerlei andere leuke activiteiten zoals een springkussen, schminken en de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark. En natuurlijk konden de kinderen ook genieten van gratis snoep, appeltjes en flesjes limonade.

Sharon Dee mocht als eerste artiest optreden. De 15-jarige zangeres had hiermee de moeilijke taak om als eerste artiest op het podium plaats te nemen. De Veerwei stroomde nog maar langzaam vol, ook vanwege het wat mindere weer door bewolking en een lage gevoelstemperatuur. Na Sharon was het de beurt aan Kevin Hellenbrand. Hij zat voorheen in de popgroep Chipz, maar is solo verder gaan. Hij liet zien dat hij het zingen, dansen en zelfs salto’s maken nog niet niet verleerd is.

Als derde artiets stond Lindsay op het podium. Lindsay is bekend geworden door The Voice Kids en liet ondanks haar leeftijd (12 jaar) al zien dat ze alles in zich heeft om nog bekender te worden en te blijven.

Met de laatste artiest bleek dat veel van het aanwezige publiek speciaal voor hem gekozen was; Jeronimo sloot Kinderpop namelijk af. De populariteit bleek met name toen de zanger na afloop nog bijna een uur bleef om met iedereen op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen of zelfs een praatje met de jeugdige bezoekers te maken. Kinderpop werd zo voor iedereen succesvol afgesloten.

Artiestenparade

De Artiestenparade was een volledig nieuw concept voor de Rijnweek en het was dus maar afwachten in hoeverre het publiek het festivalterrein wist te vinden. Aan de artiesten lag het niet; zij gaven alles en halverwege de avond werd het dan ook gezellig druk.

De Artiestenparade werd mede georganiseerd door radio Meborah uit Wageningen. Zij hadden speciaal als presentator Johan Vlemmix geregeld. Hij mocht de 16 artiesten verwelkomen. Berry Damen, Danny Swinkels, Gabry, Tommy Lips, Martin Sifoy, Sonja Onderstal, Rossele, Yoeri Labee, Marlane, Wesley Boes, Leefbaar Blond, Jeroen Spierenburg, Dave van Well, Rutger van Barneveld, Eric Dikeb en Frank van Etten, allemaal mochten ze een paar nummers op het Rijnweekpodium zingen. Gaandeweg werd er ook meer en meer gedanst en ging de polonaise door het veld. Hiermee kwam de Artiestenparade en daarmee dag 5 van de Rijnweek alweer ten einde.

 

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'