Geslaagde eerste editie Brugfestival

Geplaatst op: 7 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het Brugfestival is woensdagavond goed bezocht. Het religieuze muziekfestival van Rhenen trok een paar duizend bezoekers met optredens van Herman Boon, Trinity, Rend Collective Experiment, Ralph van Manen & band en Sharon Kips en werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum.

Het was voor de organisatie van het Brugfestival spannend hoe deze eerste editie van het Brugfestival zou verlopen. Tijdens het eerste optreden van de avond van de band Trinity was het in de Veerwei al behoorlijk druk. De energie die Trinity in hun optreden legde, sloeg zeker over naar het publiek. Hierna trad cabaretier Herman Boon op.

Na een pauze was het de beurt aan Rend Collective Experiment. De Ierse band was met zes leden afgereist naar Rhenen en hun worship muziek werd gewaardeerd door het publiek. Volgens een van de zangers, Chris Lliwellyn, komt de band graag in Nederland. “Het Nederlandse publiek is veel enthousiaster. We maken er daarom graag een feest van.”

Ralph van Manen trad samen met zijn band als laatste op, afgewisseld door zangeres Sharon Kips. Voor Veenendaler Ralph van Manen was de Rijnweek bekend terrein. “Toen ik over het Brugfestival hoorde, vroeg ik me eerst af of het hier wel zou passen. Dat gevoel heb ik nu wel. De mensen staan er open voor. Samen met mijn band en met dit publiek erbij is het genieten.”

Sharon Kips kende de Rijnweek voorheen niet, maar vond het erg leuk om op dit Brugfestival te staan. “Super dat er zo’n initiatief is genomen. Het is allemaal hele toffe muziek en ik ga ook knallen,” zo gaf zij voor haar optreden aan.

Na afloop was de organisatie Jongerendiensten Rhenen tevreden over deze eerste editie van het Brugfestival. Samantha Veerman: “Het was een geslaagd experiment. De opkomst en sfeer was goed. Natuurlijk zijn er nog wat verbeterpuntjes, maar daar leren we van. We hopen dat het de komende jaren een vervolg krijgt op de Rijnweek.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'