G.E. van Dam grond- en sloopwerken pakt groot uit voor 20ste Rijnweek

Geplaatst op: 6 maart 2017

Door: Suzanne Diepeveen

Foto: Suzanne Diepeveen

Vanaf het eerste moment is G.E. van Dam grond- en sloopwerken bij de Rijnweek betrokken. En ook dit jaar is de organisatie verheugd over de bijdrage van het bedrijf aan de twintigste editie van de Rijnweek. Huidig eigenaar Roef van Beijnum en voormalig eigenaar Gijs van Dam vertellen over hun jarenlange betrokkenheid bij de Rijnweek.

We spreken elkaar onderaan de Grebbeberg, waar het bedrijf al 40 jaar gevestigd is. Roef van Beijnum vertelt;   “Wij specialiseren ons in het verrichten van sloopwerk, asbestsanering, grond-, weg- en waterbouw en afvalrecycling. Vijf jaar geleden heb ik het het bedrijf overgenomen van Gijs.  Onze 55 medewerkers werken voornamelijk op projecten die wij uitvoeren in opdracht van de overheid, woningstichtingen, projectontwikkelaars en particuliere bedrijven. Drie maanden geleden hebben we con-collega Methorst Milieu B.V. uit Scherpenzeel overgenomen. Met deze overname kunnen we de sloop- en saneringswerkzaamheden verder uitbreiden en richten we ons nog meer op de afvalrecycling.  Als op en top Rhenens bedrijf vinden we het belangrijk om wat terug te doen voor de inwoners van Rhenen. Vandaar onze jarenlange verbintenis aan de Rijnweek.

“Dat klopt, vult Gijs aan. “Het begon met het beschikbaar stellen van machines en machinisten,  die nodig zijn voor de opbouw van de Rijnweek. Ook hebben onze medewerkers altijd hand- en spandiensten verleend. Denk aan het leggen van de rijplaten en het plaatsen van containers. Ondanks dat het altijd hard werken is, halen we er ook veel plezier uit. Het klinkt misschien raar, maar voor ons zijn vooral de uren na de Rijnweek waardevol. We werken met een hecht team van vrijwilligers en daar hou je leuke contacten en een waardevol netwerk aan over. Inmiddels doen we ook ieder jaar een sponsorbijdrage. Dit jaar is de 20e editie. Een bijzondere mijlpaal, waar wij ook dit jaar weer graag een bijdrage aan leveren.”

Als we de heren vragen wat hun favoriete  momenten waren van bijna twintig jaar Rijnweek, hoeven ze daar niet lang over na te denken. Gijs;  “Ik vond de ballonvaarten altijd heel indrukwekkend. Jammer genoeg maakte die de laatste jaren geen onderdeel meer uit van het programma. Het zou fantastisch zijn als de organisatie het dit jaar zou lukken om ze op te laten stijgen.” Beide heren geven aan dat ze ook graag Lee Towers weer terug zouden zien op het podium.  Roef; “Gijs is echt fan van Lee en ik zou hem graag terugzien om dat hij een artiest is van het eerste uur. Een nostalgische artiest, die gewoon echt bij de Rijnweek hoort.” Verder wensen de heren vooral droog weer en veel gezelligheid. “De Rijnweek is er voor iedereen”, zegt Gijs. “Ik vind het daarom heel belangrijk dat er ook voor de ouderen en de mensen met een beperking een mooi programma wordt georganiseerd. Deze mensen worden vaak vergeten en juist de Rijnweek kan deze mensen een onvergetelijke dag bezorgen”. Bij Roef is de Hollandse Avond favoriet. “ Die avond zorgt voor extra saamhorigheid”, zegt hij. “Daar kijk ik erg naar uit”

De voorbereidingen voor de twintigste Rijnweek zijn in volle gang. Het belooft weer een fantastisch festijn te worden. De organisatie is altijd op zoek naar bedrijven die de Rijnweek in de vorm van sponsoring willen ondersteunen. Iedereen die interesse heeft kan contact opnemen via de website www.rijnweek.nl

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'