Feestelijke jubileumeditie Ouderenmiddag

Geplaatst op: 2 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Maandagmiddag 2 juli stond de traditionele Ouderenmiddag van de Rijnweek op het programma. Het was dit jaar de dertigste editie dus een heus jubileum met optredens van Willeke Alberti, de Poortzangers en Richardo’s Magic Show.

Vanmiddag werd in het sponsorpaviljoen de Ouderenmiddag gehouden. De Ouderenmiddag is voor de Rijnweekorganisatie en hoofdsponsor P. Looijen en Zn B.V. altijd een belangrijk onderdeel van de Rijnweek, omdat de ouderen het verdienen dat het een middag helemaal om hen draait tijdens de feestweek.

Volle zaal

Voor deze editie konden vooraf gratis kaarten opgehaald worden bij het VVV in Rhenen en deze waren eind vorige week allemaal op weg. Het sponsorpaviljoen zat dan ook vol met een enthousiast publiek.

De middag werd geopend door Hans de Jong van het gelijknamige Totaal Organisatiebureau en verantwoordelijk voor de artiesten. Speciaal vanwege het dertigjarig jubileum was er een zwartwitfoto te zien van de eerste editie van de Rijnweek.

Poortzangers

Het eerste optreden van de Ouderenmiddag werd verzorgd door de Poortzangers. Het Mannenkoor De Poortzangers uit Woudenberg bestaat uit bijna 50 leden en zij brachten vele Oudhollandse liederen ten gehore die alle bezoekers mee konden zingen.

Vervolgens trad de goochelaar Richardo met zijn Magic Show op. Hij liet op een vrolijke manier het publiek versteld staan van de vele trucs met onder andere duiven, papegaaien en konijnen. Hij liet zelfs de presentator van Rijnweek TV zweven. Hierna was het pauze en kon het publiek genieten van een drankje, slaatje en warme hapjes.

Willeke Alberti

De Ouderenmiddag werd afgesloten met een optreden van niemand minder dan Willeke Alberti. Zij zong vele liederen die het gehele publiek mee kon zingen en nam alle tijd om de Ouderenmiddag succesvol af te sluiten. Door diverse bezoekers werden er dansjes gemaakt en zelfs de polonaise ging door het sponsorpaviljoen. Iedereen kon zo terugkijken op een zeer geslaagde jubileumeditie van de Ouderenmiddag tijdens Rijnweek 2012.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'