Feest met duizenden ‘Volendam-fans’

Geplaatst op: 8 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Gisteravond was de zeer geslaagde Volendamse avond van de Rijnweek. De Veerwei stond vol met een feestende menigte tijdens de optredens van George Baker, Tamara Tol, de 3J’s, Nick & Simon en Jan Smit.

Donderdagmiddag 12.00 uur; de eerste vier bezoekers van de Volendamse avond van de Rijnweek wachten al voor de toegangspoorten bij de Veerwei. De vriendinnen Iris (18), Ursula (16), Marleen (16) en Eline (27) willen vooraan staan, zo dicht mogelijk bij het podium waar hun idolen Nick & Simon tien uur later op zullen treden.

De vier dames vinden het wachten niet erg. “Nick en Simon maken leuke muziek en ze zijn gewoon lief.” Als om 18.00 uur de poorten open gaan en hun kaartjes zijn gecontroleerd, rennen ze naar het podium met nog twintig ‘Volendam-fans’. Ze staan inderdaad precies in het midden vooraan het podium.

Als om 20.00 uur het optreden van George Baker begint, is de Veerwei al behoorlijk volgelopen. Tamara Tol staat backstage en wacht tot zij moet optreden. “Ik ben hier nog nooit geweest, maar het is schitterend om hier te staan met het uitzicht op de kerktoren,” vertelt ze. “En het publiek hier is geweldig.”

Als presentator Frank Mortiers later de 3J’s aankondigt, komen de drie heren onder luid applaus op. Al snel worden de eerste knuffels richting het podium gegooid. Het Volendamse trio geeft een geweldig concert en iedereen zingt luidkeels mee.

Meet & greet

Tien gelukkige bezoekers hebben door een prijsvraag een ‘meet & greet’ gewonnen met Jan Smit en Nick & Simon. Om kwart over 10 verzamelen zij zich backstage, net op het moment dat Jan Smit arriveert. Nick & Simon zijn dan net begonnen met hun optreden, waardoor hun ontmoeting pas later plaatsvindt.

Erwin van de Vis is samen met zijn ‘hardloopmaatje’ Siebe van der Kooi een van de gelukkigen die deze ontmoeting heeft gewonnen. “Ik doe dit vooral voor een handtekening voor mijn buurjongetje, die is gek van Jan Smit,” vertelt Erwin. “Ik wil ook even melden dat ik heel veel respect voor de organisatie en sponsoren van de Rijnweek heb, die dit mogelijk maken. Het is zo goed georganiseerd en erg gezellig. Net tapte Tamara Tol voor mij zelfs een biertje.”

Na hun optreden nemen Nick & Simon dan toch eindelijk even de tijd voor de trouwe fans die hen voor de meet & greet hebben opgewacht, maar daardoor van hun optreden zelf niets hebben gezien. Nick meldt: “We staan hier nu voor de derde keer en er is altijd veel sfeer. Met zoveel publiek is het altijd leuk hier te zijn.”

Jan Smit is inmiddels bezig met zijn concert als afsluiting van de Volendamse Rijnweekavond. Een van zijn liedjes zingt hij zelfs met in zijn armen een uit het publiek gegooide knuffel. Tijdens zijn laatste nummers zingen en dansen alle bezoekers in de Veerwei en het sponsorpaviljoen mee. Iedereen blijft tot Jan Smit zijn laatste lied heeft gezongen.

Na afloop van de avond staan Ina van Doorn en haar dochter Linda van Doorn nog steeds vooraan bij het podium. Toen de poorten eerder op de avond opengingen, renden ook zij naar het podium en met succes. Het was het helemaal waard, melden ze. Linda: “Het was hartstikke leuk, toppie. Morgenavond ben ik er weer!”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'