Groot feest tijdens Hollandse avond

Geplaatst op: 6 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Een echte Hollandse avond met Nederlandse feestmuziek bleek gisteren tijdens de Rijnweek een meer dan geslaagd concept. Een Veerwei vol met een enthousiast publiek zong mee met alle nummers van Mulder& Mulder, Lawineboys, Feestteam, Jannes en Ronnie Ruysdael. De regen kon niemand iets deren, het werd een groot feest.

Gisteravond stond de Hollandse avond op het programma tijdens Rijnweek 2012, een meezingfeest met alleen maar Hollandse liederen. De Veerwei in Rhenen was volgestroomd om te genieten van de optredens van artiesten die de bezoekers gaven waar ze om kwamen.

Mulder & Mulder

Om 20.00 uur startte de Hollandse avond met het duo Mulder & Mulder. Zij waren eerder deze week ook aanwezig op het Rijnpopfestival van dinsdag en vandaag hadden zij ook wederom de presentatie in handen. Zij warmden het publiek alvast op voor René Schuurmans. Vrijwel alle bezoekers waren toen al gearriveerd en stonden klaar om los te gaan voor de volgende optredens.

Na René Schuurmans kwamen de Lawineboys en inderdaad knalde het duo van het podium af. Hits als ‘Seks met die kale’ en het afsluitende ‘In de blote kont’ werden door iedereen luidkeels meegezongen,  als een lawine denderde het hele publiek op en neer met de muziek. De regen werd compleet vergeten, de parapluutjes van de bezoekers gingen mee op het ritme van de muziek. De Veerwei werd zo één grote openbare apres ski bar.

Carnaval in de Veerwei

Het feest werd compleet toen het Feestteam het podium betrad. De beide heren deden hun naam ruimschoots eer aan, zeker toen een aantal plastic ballen en zelfs een opblaaskrokodil over de menigte stuiterden. Op het podium werden zij letterlijk een ‘handje geholpen’ door twee grote opblaasbare handen. Rhenen was geheel in de carnavalssferen beland.

Hierna was het de beurt aan Jannes. Het was wel duidelijk dat een groot aantal bezoekers speciaal voor hem waren gekomen, want de zanger werd backstage opgewacht door een aantal zeer trouwe fans. Jannes nam zoals altijd de tijd voor zijn fans en ook met zijn optreden stelde hij niemand teleur.

Ronnie Ruysdael

Mulder & Mulder namen het podium weer even over totdat het tijd was voor de slotact van de avond. De Hollandse avond werd namelijk afgesloten door Ronnie Ruysdael, gekleed in een gouden glitterpak. Ronnie heeft als De Sjonnies geschiedenis bij de Rijnweek en de bezoekers bleken hem en zijn repertoir zeker niet vergeten. Al zijn hits werden tot het allerlaatste nummer door iedereen meegezongen.

De Hollandse avond werd zo een gigantisch succes, waarop iedereen met veel tevredenheid terug kan kijken. Komende zaterdag staat pas de slotavond van Rijnweek 2012 op het programma, maar nu kan al gesteld worden dat de avond van donderdag 5 juli 2012 moeilijk te overtreffen is.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'