rijnweek medewerkers

De voorbereidingen voor de Rijnweek (5 t/m 13 juli) zijn in volle gang.

Geplaatst op: 13 mei 2019

Door: Eric van der Sluis

Foto: Saskia Zeller

De organisatie van de Rijnweek rust zowel voor, tijdens als na het festival voor het grootste deel op professionele en ervaren vrijwilligers. Vrijwilligers zijn essentieel voor het bestaansrecht van de Rijnweek. Piet Moedt, Frans van Doorn en Gert Norder vertellen over hun ervaringen bij de Rijnweek.

“Bij de opbouw werken de vrijwilligers gemiddeld twee weken aan de opbouw”, vertelt Piet Moedt. “Tijdens de Rijnweek zijn we 12 uur per dag in touw om alles in goede banen te leiden en na het festival neemt de afbouw zeker 5 dagen in beslag” voegt hij eraan toe. Dit alles gebeurt onder het motto: “ 1 team, 1 taak”.

Frans van Doorn vertelt dat het einde van de avonden mooie momenten zijn, als alles goed is verlopen en de bezoekers met duizenden van de Veerwei afkomen. ”Soms krijgen we als vrijwilliger zelfs een bedankje van de bezoekers, dat vindt ik toch steeds weer bijzonder.”

Gert Norder benadrukt naast het belang van vrijwilligers de belangrijke rol van sponsoren. “Naast de vrijwilligers maken ook onze sponsoren de Rijnweek mogelijk”, aldus Gert. “Wij zijn als vrijwilligers trots op onze sponsoren, die onze inzet steunen en de Rijnweek voor Rhenen en de regio mogelijk maken”.

Het festival Rijnweek is van 05 t/m 13 juli gratis toegankelijk met een keur aan artiesten, kermis en verschillende activiteiten voor jong en oud.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'