De bijzondere middagen van de Rijnweek

Geplaatst op: 11 juni 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De Rijnweek staat bekend om zijn succesvolle feestavonden met grote artiesten. Maar juist de middagen voor speciale doelgroepen maken de Rijnweek een uniek festival dat geen vergelijking kent met welke andere feestweek. Zo zijn Rijnpop, Kinderpop, de Ouderenmiddag en de oecumenische viering jaarlijks de eerste evenementen die vast staan voor de Rhenense feestweek.

Foto: Daniël Kannegieter

De oorsprong van de Rijnweek begon ook toen de organisatie een feestje wilde bouwen voor ouderen en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. “Deze mensen verdienen het om een leuke middag te vieren,” aldus voorzitter van de Rijnweek Henk Knoppert.

Ouderenmiddag
De Ouderenmiddag kent een langere historie dan de Rijnweek zelf, die dit jaar voor de zeventiende keer gehouden wordt. Deze middag is elk jaar uitverkocht en dan zit het gastenpaviljoen ook helemaal vol. De namen van artiesten zijn er jaarlijks ook niet minder om en de garantie voor feest is altijd aanwezig.

Voorheen stond de Ouderenmiddag op de maandag van de Rijnweek gepland, maar dat is voor de editie van 2014 op de donderdag van 10 juli gepland. De artiesten zijn deze middag Bart Juwett (als imitator van André van Duin), Michel van Grinsven (buikspreekact), het Rhenense smartlappenkoort Oud Bruin & Jong Belegen en verder optredens van Charlene en Dennie Christian. Daarnaast wordt er nog een verrassingsact aangeboden door RADIONL. Kaarten kunnen voor iedereen ouder dan 55 jaar vanaf 18 juni gratis gehaald worden bij het VVV in Rhenen en het is raadzaam dit tijdig te doen, want op = op.

Rijnpop
Rijnpop is hét festival voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Volgens de organisatie en veel sponsoren is dit vaak een van de belangrijkste redenen om weer aan de Rijnweek mee te werken. De bezoekers kijken er vaak al het hele jaar naar uit en het is altijd een feest in de Veerwei.

Natuurlijk is ook dit jaar de dinsdagmiddag van 8 juli de dag van het Rijnpopfestival. Er treden weer artiesten op met passende muziek en met optredens van de Rijnpopband, Helemaal Hollands, Charlène en One Two Trio kan het natuurlijk alleen maar een succes worden voor iedereen.

Kinderpop
De kinderen uit de regio worden natuurlijk ook deze editie van de Rijnweek niet vergeten. Op zaterdag 12 juli komen er weer veel leuke artiesten naar Rhenen, om de jonge bezoekers een hele middag te vermaken. Met Sjeez en Djumbo staan er maar liefst twee meidengroepen op het podium en verder is er muziek van Dj Bee. Daarnaast is er dit jaar een muziekshow genaamd Meneertje Koekepeertje. Het bijzondere aan deze show is dat ook kinderen zelf de show vullen, dus het belooft een spectaculaire middag voor het jonge publiek te worden.

Oecumenische viering
Op de zondag tijdens de Rijnweek is het festivalterrein in de Veerwei zelf altijd leeg, maar de feestelijke sfeer heeft zich dan naar het gastenpaviljoen verplaatst. Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar op de zondag van 6 juli om 11.00 uur de oecumenische viering gehouden.

Tijdens deze bijzondere ‘kerkdienst’ komen alle geloven samen, maar daarnaast komen er jaarlijks ook veel niet-gelovige mensen bij. De viering heeft dit jaar als thema ‘Familie’ en centraal staat het verhaal over Jozef en zijn broers. De link wordt hierbij zeker gelegd met de rest van de feestelijke activiteiten in de verdere week, want ook de Rijnweek staat natuurlijk bekend om zijn familiegevoel.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'