De bezoeker staat centraal tijdens de Rijnweek!

Geplaatst op: 1 juli 2015

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Op zaterdag 4 juli gaat de Rijnweek echt van start met een spetterende openingsavond. Tijdens een dergelijk groot event staat de bezoeker centraal.  Bezoekers moeten zich veilig voelen terwijl ze geniet van muziek, hapjes en drankjes. Erwin Storm, eigenaar van restaurant De Koning van Denemarken weet er alles van. Hij is nauw betrokken bij zowel het veiligheidsplan als de catering op het veld.

Veiligheid eerst
Erwin vertelt ,, Elk jaar ligt er een draaiboek klaar voor de Rijnweek waarin alle afspraken rondom de vergunning en een veiligheidsplan omschreven staan.  We volgen alles stappen nauwkeurig op.  Op het veld is een commandowagen aanwezig. Hier worden alle camerabeelden nauwlettend in de gaten gehouden en komt ook al het portofoonverkeer binnen van de verkeersregelaars. Een veiligheidscoördinator is aanwezig om al deze lijnen scherp in de gaten te houden. “

Parkeren
Bezoekers die met de auto naar de Rijnweek komen kunnen deze parkeren bij Ouwehands Dierenpark. Vandaar uit rijden er pendelbussen richting het festivalterrein. Fietsers kunnen hun fiets stallen aan de Loswal of op het grasveld bij het BP tankstation.

Social Media
De Rijnweek zal social media inzetten voor het laatste nieuws en belangrijke mededelingen. Het is daarom raadzaam om de Rijnweek te volgen op Twitter en of Facebook. Erwin ,, Het is een prima middel om mensen snel te bereiken en ze er bijvoorbeeld aan te herinneren dat ze genoeg drinken op het moment dat het erg warm is. Maar ook ingeval van slecht weer kunnen we de bezoekers laten weten wat te doen. “

De liefde voor muziek gaat door de maag
Er is tijdens de Rijnweek natuurlijk ook aandacht voor de inwendige mens.  De publiekscatering is in handen van Erma Events, voorheen beter bekend al s het Horeca Trio. ,,Samen met mijn collega’s Mari Lucius en Ronald van Oort dragen wij zorg voor alles wat met eten en drinken te maken heeft voor het publiek”, legt Erwin uit. ,,Het eten besteden wij weer uit aan een gespecialiseerd bedrijf dat gewend is om op grote evenementen te werken.”

Munten en legitimatie
Eten en drinken tijdens de Rijnweek is verkrijgbaar met munten.  De munten zijn bij verschillende verkooppunten verkrijgbaar. Verder werkt de organisatie met polsbandjes. Tot en met 21 jaar is een polsbandje verplicht. Om te bepalen of iemand 18 jaar (in verband met het wel of niet schenken van alcohol) is, is het dringende advies: neem altijd je legitimatiebewijs mee.

Meer verkeersinformatie staat op www.rijnweek.nl

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'