Burgemeester: ’trots op Rijnweek’

Geplaatst op: 14 mei 2018

Door: Rijnweek Rhenen

Foto: Lara van Gelderen

Voor burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen is Rijnweek 2018 zijn vierde editie. Ieder jaar werkt de gemeente met veel plezier mee aan de verwezenlijking van de feestweek. Van der Pas: “Rhenen mag trots zijn op de Rijnweek.”

Het zijn dezelfde woorden die burgemeester Van der Pas in 2014 uitsprak. De Rijnweek was ook het begin voor zijn burgemeesterschap in Rhenen. “Ik was net begonnen en nam gelijk een defilé af met brandweerauto’s. ’s Avonds stond ik zelf op het podium in de Veerwei. Ik had toen nog niet zo door hoe groot de Rijnweek is.” Ook toen al roemde Van der Pas de Rijnweek met dat hij ‘hartstikke trots is op zo’n evenement’.

Volgens de burgemeester is de Rijnweek uniek in zijn soort. “Waar zie je de hele week zoveel activiteiten, allemaal gratis toegankelijk. Het is echt een evenement voor mensen uit Rhenen en omstreken, maar bezoekers komen uit het hele land. Voor veel mensen is het ook het begin van de zomervakantie. Dat ondersteun je als gemeente.”

Rijnpop als hoogtepunt
Voor de burgemeester is Rijnpop jaarlijks één van de hoogtepunten binnen de Rijnweek. “Als je ziet hoeveel plezier die mensen hebben, ze horen er echt bij, kijken er naar uit en hebben een hele leuke dag. Vorig jaar zelfs met zanger Thomas die voor eigen publiek optrad. En ook de Ouderenmiddag waar het allemaal ooit mee begon. Het zijn doelgroepen waar je het voor doet, maar iedereen geniet er van. Met zelfs een oecumenische viering waarbij mensen die elkaar niet vaak zien toch samen komen”

De burgemeester is erg tevreden en zou dan ook niets willen veranderen aan de Rijnweek. “Een succesformule moet je niet veranderen. Een betere editie dan vorig jaar kan bijna niet. Als ik hoor dat bezoekers plezier hebben, maar ook de organisatie, dan ben ik als burgemeester erg tevreden.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'