Brugfestival terug op Rijnweek

Geplaatst op: 30 mei 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat de woensdagavond tijdens de Rijnweek gereserveerd voor het Brugfestival. Op woensdag 4 juli 2012 vanaf 20.00 uur treden Pear Jozefzoon, Kees Kraaijenoord en Fabian Willems op in de Rhenense Veerwei op een avond vol muziek met een christelijke achtergrond, maar geschikt voor iedereen.

In 2011 werd het Brugfestival voor het eerst gehouden tijdens de Rhenense feestweek. Mans van Doorn, organisator van het Brugfestival, kijkt met tevredenheid terug op vorig jaar. “Het was soms nog wat onwennig, maar we hebben veel geleerd. We hebben veel positieve reacties gekregen, ook van mensen die geen christelijke achtergrond hebben. ”

Het werd voor de organisatoren dan ook snel duidelijk dat ook op de Rijnweek van 2012 het Brugfestival op het programma zou staan. Het doel van deze avond met muziek vanuit een christelijke achtergrond is een brug te slaan tussen alle mensen. “De avond laat zien dat het geloof helemaal niet suffig hoeft te zijn,” vertelt Van Doorn. “De muziek op deze avond is geschikt voor een breed publiek, iedereen kan het feest gana mee beleven.”

Goede artiesten

Volgens Van Doorn moeten de artiesten die deze avond optreden natuurlijk van goede kwaliteit zijn. “We hebben gekozen voor Pearl Jozefzoon, Kees Kraaijenoord en Fabian Willems. Zij staan bij ons goed bekend en Pearl is natuurlijk ook bij het grote publiek bekend. De artiesten vinden het overigens zelf ook heel gaaf om hier op te mogen treden.” Spreker is dit jaar Peter Paauwe, bekend van Christengemeente de DoorBrekers. Hij weet volgens Van Doorn zeker te inspireren.

Eigen beheer

De organisatoren van het Brugfestival hebben de vrijheid van de organisatie van de Rijnweek gekregen om de avond een eigen invulling te geven en zelf ook alles te organiseren wat betreft sponsoring, promotie en catering. “Hier spreekt vertrouwen uit en daarom is onze dank groot richting  de Rijnweek,” aldus Van Doorn. “Wij zijn met een team van 40 man zeer gemotiveerd om dit tweede Brugfestival tot een succes te maken. Iedere bezoeker staat een mooie avond te wachten.”

Het Brugfestival wordt gehouden op woensdag 4 juli 2012 vanaf 20.00 uur. Net als alle andere avonden en evenementen tijdens Rijnweek 2012 is het voor iedereen gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.rijnweek.nl of www.jongerendienstenrhenen.nl.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'