Bestuur en adviescommissie presenteren programma Rijnweek 2012

Geplaatst op: 5 mei 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De organisatie van Rijnweek 2012 is trots dat zij het programma voor de vijftiende editie bekend mag maken. Zoals altijd zijn er op de diverse dagen in de week van 30 juni t/m 7 juli weer optredens van veel bekende artiesten en is het dit jaar aangevuld met veel leuke evenementen, activiteiten en vuurwerk. En alles is dit jaar voor iedereen weer helemaal gratis te bezoeken.

Onder het motto ‘ouderwets gezellig’ wordt deze jubileumeditie van de Rijnweek weer mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn. B.V. De grote verscheidenheid aan artiesten en activiteiten maken het voor iedereen weer leuk om de Rhenense feestweek meerdere dagen te bezoeken. Het bestuur van de Rijnweek is voor de organisatie en programmering dit jaar geholpen door een adviescommissie, bestaande uit een afvaardiging vanuit de Rhenense gemeenschap. Om het evenement wederom tot een absoluut succes te maken kan het bestuur sponsoren natuurlijk nog wel goed gebruiken.

Start op 30 juni

Rijnweek 2012 begint op zaterdag 30 juni ‘s ochtends met de Motortoertocht. ’s Middags wordt er gevaren met powerboats en staan er voor de sponsoren Porsches klaar om in te rijden. In de avond begint het muziekspektakel onder andere met de Heverband, Chris Hordijk, Pearl Jozefzoon, Wolter Kroes en Lee Towers.

Op zondagochtend 1 juli wordt in het sponsorpaviljoen de oecumenische viering gehouden.

Ouderenmiddag en Rijnpop

Maandagmiddag 2 juli is zoals vanouds gereserveerd voor de Ouderenmiddag. Hiervan is al zeker dat er optredens zijn van de Poortzangers, Ricardo’s Magic Show en Willeke Alberti met live orkest. Op dinsdagmiddag 3 juli wordt het bekende Rijnpopfestival gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Radio NL verzorgt de muziek deze middag en neemt vier artiesten mee.

Woensdag 4 juli wordt een volle dag met ‘s middags de Kindermiddag en ’s avonds het Brugfestival. Voor de kinderen treden in ieder geval Ralph Mackenbach en de Super Cindy Show op. Het is nog niet bekend wie er op de gospelavond van het Brugfestival optreden.

Hollandse donderdagavond

De donderdag van 5 juli wordt een echte Hollandse Avond waarbij het Nederlandse repertoir centraal staat met Mulder & Mulder, René Schuurmans, de Lawineboys, het Feestteam, Jannes en Ronnie Ruysdael (bekend van de Sjonnies) met live orkest.

Vrijdag 6 juli staat in het teken van Golden Oldies / Goud van Oud met veel Engelstalige muziek van de Beatles Revival Band, The Fortunes, The Gibson Brothers en The Swinging Soul Machine.

Spectaculaire laatste dag

Ook de afsluitingsdag van Rijnweek 2012 kent op zaterdag 7 juli een druk programma. ’s Middags vindt er op de Veerweg de zeepkistenrace plaats, is er Golfen over de Rijn en wordt er gevaren met ribboten. Ook vindt dan de zeskamp plaats voor bedrijven. ’s Avonds wordt de feestelijke slotavond gehouden met een groot muziekfestival met optredens van onder andere de Stefan Geusebroek Band, New Timeless, Leonie Meijer, Berget Lewis, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé.

Alle bovenstaande muzikale optredens en activiteiten zijn voor iedereen gratis te bezoeken. De kermis begint deze week op vrijdag 29 juni. Tevens wordt de Rijnweek dit jaar weer afgesloten met een spetterend vuurwerk.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'