Rijnweek

Beachsport Event 2018

Geplaatst op: 12 juni 2018

Door: Jesse Schmitz

Foto: Saskia Zeller

Ready to land on Tropical Island?

De zomer heeft inmiddels haar intrede gedaan. Tegelijkertijd komen ook de schrijnende berichten naar buiten dat het de Nederlandse kinderen slecht vergaat als we het hebben over bewegen en gezondheid anno nu. Veelvuldig kampen ze met extreme mate van zwaarlijvigheid (20%), de bewegingsarmoede onder Nederlandse kinderen neemt toe. Slechts 14% van de kinderen speelt elke dag buiten. Vijf jaar geleden was dit nog 20%. In het NPO Radio 1-programma wordt op dinsdag 17 april heftig gediscussieerd naar aanleiding van de stelling dat kinderen elke dag minstens een uur buiten moeten spelen. Het is overduidelijk én én blijkt wel. Sporten is goed, maar buiten spelen voegt wel degelijk iets toe aan de fitheid van kinderen, náást sporten op school en daarbuiten.

Maar….. Het beïnvloed niet alleen de fysieke fitheid van kinderen en volwassenen. De Griekse dichter Juvenalis schreef ooit: “Mens sana in corporé Sano” Bewegen beïnvloed lekker in je vel zitten en andersom!

Hoe werkt dat? Buiten zijn is bijvoorbeeld belangrijk voor de aanmaak vitamine D en voor de ogen. Dat bewegen goed is voor het brein is ons al lang bekend “Naarmate je meer beweegt functioneert het brein beter.”

Vergeten we dan nog iets? Jazeker! Dan is er nog het hele sociale aspect. Buiten ontmoet je anderen. Winnen en verliezen, compromissen sluiten, vriendschappen en het maakt ons creatiever.

“Laten we het mooiste en bijna grootste gratis festival van Nederland een actief sausje geven dit jaar. Niet alleen voor de jonge Rhenenaren maar voor iedereen! 80 kuub zand, diverse activiteiten en vooral FUN voor iedereen!!!

Wat gaan we doen die week?

– Starten met Rijnweek Fit: healthy en vette work-outs gegeven door motivators van Trisport, Optisport en Sportschool van Laar op het hoofdpodium. Sessie 1: van 10.00 – 12.00 uur, sessie 2: van 13.00 – 15.00 uur.

– Gymlessen overdag voor basisscholen in de gemeente Rhenen

– in de middag- en avonduren Beachsports, toernooien, trainingen en clinics georganiseerd door lokale sportverenigingen

– Wandeltocht Kuieren langs de Rijn

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'