Actionboat op de Rijnweek

Geplaatst op: 20 juni 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De actionboat van Sander Wagner is onderdeel geworden van Rijnweek 2012 op de openingsdag van zaterdag 30 juni. Met een snelheid van meer dan 100 km per uur kan hiermee over de Rijn worden gevaren.

De Rijnweek kan niet bestaan zonder alle sponsoren die het festival een warm hart toedragen. Als dank daarvoor zijn er door Stichting Rijnweek meerdere activiteiten georganiseerd waarvan het varen in een zogenaamde actionboat er één is. Op de openingsdag van het evenement, zaterdag 30 juni, staat Sander Wagner van Actionboat.nl vanaf 12.00 uur klaar op de loskade van Rhenen bij de Rijn.

Zeer snel, maar veilig

“Een actionboat is een zeer snelle, maar volledig veilige boot,” vertelt Sander Wagner van Actionboat.nl. “Iedereen draagt natuurlijk een veiligheidsvest en deze boten kunnen veel aan waardoor ze niet omslaan. Er is nog nooit een ongeluk mee gebeurd of iemand er uit gevallen. Na afloop moeten mensen helemaal tevreden zijn over deze trip, alleen een vrolijk gezicht is niet genoeg. Ik wil met deze boten echt alles eruit halen wat er ook inzit.”

Wagner is in bezit van twee boten; een van bijna negen meter lang voor acht personen en een grotere actionboot van ruim tien meter voor veertien personen, maar weet nog niet welke hij meeneemt voor zaterdag 30 juni op de openingsdag van de Rijnweek. “Dat ligt ook aan hoeveel animo er is.” Beide boten halen in ieder geval een snelheid boven de 100 kilometer per uur, waarbij de kleinste nog iets sneller gaat met zijn buitenboordmotor van 350 pk en nog eens 35 pk extra.

Binding met Rijnweek

Wagner heeft binding met het Rhenense festival, dat dit jaar de vijftiende editie ingaat. “Ik kom al sinds het begin naar de Rijnweek, het is er altijd gezellig en ik vind het erg leuk dit nu hier aan te bieden. Het is denk ik een welkome aanwinst voor de Rijnweek. Ik weet zeker dat iedereen het spannend, maar ook een geweldige belevenis gaat vinden.”

Rijnweek 2012, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn B.V., wordt gehouden van zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 7 juli 2012. Toegang is voor iedereen gratis.

Voor meer informatie over de actionboat en arrangementen: www.actionboat.nl

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'