35e Ouderenmiddag vol muziek, humor en dans 

Geplaatst op: 4 juli 2018

Door: Sander van Tongeren

Foto: Saskia Zeller

De 35e editie van de Rijnweek Ouderenmiddag in het gastenpaviljoen is maandagmiddag een groot succes geworden. Marianne Weber, John de Bever, Frans Baggerman en het koor Oud Bruin & Jong Belegen stonden voor een uitverkochte zaal vol met enthousiaste bezoekers. 

Het was buiten tropisch warm, maar toch was het in de zaal goed uit te houden door aan alle kanten geopende deuren. Het werd warm voor alle bezoekers maar dan vooral door het meezingen en dansen en natuurlijk de polonaise. 

De middag begon voor de ouderen onder het genot van een kopje koffie of thee en een mini saucijzenbroodje met muziek van accordeonist Frans Baggerman. De eerste dansjes werden al gemaakt vooral bij de muzikale versie van het nummer ‘Heb je even voor mij’. 

Uitbreiding Ouderenmiddag 

Bij de opening door mede-organisator Hans de Jong werd door hem aangegeven dat de Ouderenmiddag volgend jaar mogelijk uitgebreid gaat worden met ook een programma in de avond. Natuurlijk is daar wel financiële steun voor nodig en de aanwezige wethouder van de gemeente Rhenen, Simone Veldboer, beloofde haar best te doen om de gemeente meer te sponsoren. Door een van de bezoekers werd spontaan geopperd om een collectebus te plaatsen. Later op de middag werd een stembus door de gemeente afgeleverd bij het gastenpaviljoen en de eerste donaties voor de editie van volgend jaar zijn daardoor al binnen. 

Het programma ging vervolgens verder met het koor Jong Bruin & Oud Belegen. Dit Rhenense smartlappenkoort is al jaren vaste gast op de Ouderenmiddag en ook deze editie zongen zij veel liederen die iedereen mee kon zingen. Na het optreden van het koor hadden Hans de Jong en zijn vrouw persoonlijk voor een toevoeging als verrassing aan het programma gezorgd in de vorm van Frank van Drunen. Hij staat bekend als ‘bandparodist’ en zorgde voor een mix van muziek en humor. 

Lach niet van gezicht 

Het optreden van John de Bever zorgde vervolgens er voor dat bij iedereen een lach op het gezicht verscheen en bleef, zeer toepasselijk met zijn hit waarmee hij ook nu opkwam, ‘Jij krijgt die Lach niet van mijn Gezicht’. Vervolgens ging de polonaise door de hele zaal tijdens ‘Als ik ’t Allemaal had Geweten’ en ook tijdens de rest van zijn optreden werd er veel gedanst. 

In de pauze kon iedereen genieten van de traditionele verse slaatjes met een fris, of alcoholisch, drankje. Intussen gingen veel fans van John de Bever met hem op de foto en trad Frans Baggerman wederom op met zijn accordeon. 

Marianne’s ‘Regenboog’ met Albert 

Na de pauze trad de vermoedelijk grootste naam van Ouderenmiddag 2018 op, namelijk Marianne Weber. Hoogtepunt in haar optreden was het nummer ‘De Regenboog’. Dit lied is een duet met Frans Bauer, maar aangezien die niet bij de Ouderenmiddag was, zocht ze een vervanger in de zaal. Een bezoeker met de naam ‘Albert’ nam de tweede microfoon over en nam playbackend de partij van Frans voor zijn rekening. Na Marianne Weber was het laatste uur nogmaals voor Frank van Drunen en Oud Bruin & Jong Belegen.  

Ouderenmiddag 2018 werd zo als 35e editie een groot succes dat qua enthousiasme niet onderdeed voor de openingsavond van de Rijnweek van afgelopen zaterdag. Bezoekers mogen nu al uitkijken naar de editie van volgend jaar die hopelijk met steun van de gemeente daadwerkelijk nog groter gaat worden.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'